Nybryggd espresso, kall mjölk, is och valfri smak. Den kan göras på många olika sätt, knaprigt. fluffigt, krämigt, svagt, smaksatt, naturellt…ja en hel del varianter finns. Men det som alla har gemensamt är att den svalkar härligt en varm sommardag i Gamla Stan. Hos oss kan vi hjälpa dig oavsett smak, låt oss förklara. Knaprigt-för att uppnå en islatte med krossad is som en slush-liknande konsistens så kör vi helt enkelt alla ingredienser i vår mixer och ger ett svalkande intryck. Fluffigt-då fyller vi den i en cocktail shaker med alla ingredienser och skakar igång den. Krämigt-vill man uppnå den lite tjockare så slår vi på lite grädde. Vi använder sedan cocktail shaker för att vispa upp grädden medan espresson samtidigt kyls. Vi häller sedan över espresson i grädden och tillsätter mjölk samt is och skakas sedan ihop. Underbart läskande!

Har du frågor kring våra produkter eller allergier, maila till info@eksjokonditori.se.

Mjölk, grädde

Espresso, standardmjölk 3 % (MJÖLK, vitamin D. Lågpastöriserad.) is och valfri smak. Vid önskemål om krämigare konsistens tillsätter vi grädde. (Pastöriserad grädde 40%)